Navigering i 3D vinduet

Fullskjerm

Ved å slå av verktøypanelene under Vis-fanen, for så å dobbelt-klikke på en ribbon-fane (der musepekeren er plassert i bildet under) vil ribbon-menyen bli skjult. På den måten får du tilnærmet en fullskjerm 3D-visning.

WASD på tastaturet

3D vinduet støtter også navigering med tastaturet. Det betyr at navigeringen starter når du trykker inn en tast.

W Beveger seg forover
S Beveger seg bakover
A Beveger seg til venstre
D Beveger seg til høyre
Q Beveger seg nedover
E Beveger seg oppover
U Gjør en U-sving og snur retningen 180 grader
G Går til et uthevet objekt, eller til et sted definer av trådkorsets posisjon dersom utheving ikke er aktivisert, f.eks. i PAN modus
Caps Lock Når CAPS LOCK er av er navigasjonshastighetene konstant (anbefales). Når CAPS LOCK er på, er navigasjonshastigheten dynamisk, basert på avstanden fra øyeposisjon til modellen
Shift Hold nede SHIFT tasten for å redusere navigasjonshastigheten. Dette må kombineres med en av retningstastene, f.eks. W. Når SHIFT tasten slippes går navigasjonshastigheten tilbake til normalt
CTRL Hold ned CTRL tasten for å øke navigasjonshastigheten. Dette må kombineres med en av retningstastene, f.eks. W. Når CTRL tasten slippes går navigasjonshastigheten tilbake til normalt

For å avslutte denne navigeringen, trykk Esc tasten.

no/np/base/faq/navigering3d.txt · Last modified: 2016/12/15 14:43 by vn_no_jko