Novapoint 21.FP2

Julkaisupäivämäärä: 2.11.2018

Novapoint Base

Yleistä

Tämä päivitys sisältää uusien toiminnallisuuksien lisäksi pääosin virhekorjauksia ja muita parannuksia.

Easy Access - Topics

Easy Accessin keskustelut (Topic) ovat saaneet graafisen ilmentymän sekä kartta- että 3D-näkymiin! Nämä merkit (Topic markers) ovat käyttäjän konfiguroitavissa ja näyttävät mm. merkinnän tilan. Merkintään liittyvä keskustelu on helppo avata suoraan näkymästä ja ne voidaan tarvittaessa laittaa pois päältä.

Tuo

Tietolähteet-kohdassa on lisätty yleinen tehtävätyyppi ulkoisten sovellusten tuottaman aineiston hyödyntämiseksi Base-perusjärjestelmässä. Tällä hetkellä Trimblen Tekla Civil -sovelluksesta on mahdollista tuoda suoraan rajapinnan kautta geometrioita, taiteviivoja ja pintoja.

Uusi ulkoinen tietolähde: WMTS (Web Map Tile Services). WMTS-palvelulla on parempi suorituskyky WMS-palveluun verrattuna.

Mallinnus

Väylä/ratamalli, Korkeusasema, Maastonmuotoilu, Luiskalaskenta

Lisätty prioriteettien käyttö myös näiden tehtävien yhteyteen. Nyt on myös mahdollista käyttää kokoelmatehtävää, jonka sisältö näytetään taulukossa asetusten määritystä varten.

Aineiston katselu

Esitystapojen asetukset

Mahdollisuus käyttää korostusväriä (Overlay color)

Korostusvärin avulla voidaan havainnollistaa eri kohteiden näkyvyyttä esitystapojen asetuksissa.

Taulukkonäkymä

Uutena sarakkeena on lisätty yksikkö.

Mahdollisuus ryhmitellä tehtäviä asetuksissa.

Lisätty hyperlinkki kohteen nimeen (instance style).

Parannettu luokittelutehtävän suorituskykyä kun sen sisältö näytetään taulukkona.

Tilavuusobjekti

Parannettu laskennan tarkkuutta erilaisissa käyttötapauksissa.

Parannettu suorituskykyä.

Pinnan prioriteettien määritykset ovat nyt määritettävissä sekä perus- että vertailupinnalle.

Esitystapojen asetusten muokkaus

Korjattu ohjelmistovirheitä.

Novapoint Road

Novapoint Railway

Ratamalleista voidaan nyt tuottaa rakennepinnoittain taiteviivat ja pintamallit Vie-toiminnon mallipohjien avulla.

Railway-moduulissa on nyt mahdollista ratamallin luonnin yhteydessä määrittää korkeusviivan sijainti; joko kiskon juuressa tai kiskon laessa. Aikaisemmin tämä on ollut mahdollista vain ohjelmiston konfiguraation maa-asetusta muuttamalla. Asetus sijaitsee ohjatun toiminnon osassa 2/4.

Novapoint Water&Sewer

HUOMIO liittyen tilavuuksiin. Water&Sewer-moduulin excel-raportissa johtojen tilavuus on vähennetty kaivannon massoista. Quadri-mallissa tätä vähennystä ei ole otettu huomioon.

Parannettu johtojen liitoskohtien esittämistä 3D näkymissä.

Korjattu Inframodel-exportissa havaittu ongelma johtojen halkaisijoiden lukemisessa (mm ↔ m) referenssipisteen ollessa johdon laki.

Suunnitteludialogin Liitetyt johdot -välilehdellä näytetään myös johdon sivusiirto suhteessa kaivon keskipisteeseen.

Periaatekuva:

Asetuksiin lisätty mahdollisuus näyttää johtojen välinen 2D kulma.

Johtojen pystygeometrian suunnittelussa voidaan muuttaa johtojen korkeutta tasossa (esim. hulevesiviemärin korkeutta halutaan nostaa tietyllä solmuvälillä 1m.)

Autocadin puolelle on lisätty maastonmuotoilutoimintoja, mm. luiskalaskenta ja kaltevuusnuolet.

Novapoint Road Signs

• UUTTA: RS -moduulin tuottamat 3D-merkit ja jalustat saadaan nyt muutamalla klikkauksella Base-perusjärjestelmään.

Myös merkkien grafiikka tallennetaan.

* PARANNETTU: 3D-merkin geometriaan liittyviä ongelmia on korjattu.

Novapoint Road Marking

Viimeksi muutettu: 2018/11/14 11:32 / vn_fi_jani